Over ons

STICHTING MASA DEPAN LEERDAM

MET ELKAAR, VOOR ELKAAR
  • Het behartigen van de maatschappelijke belangen van de Leerdamse Molukse gemeenschap en omstreken
  • Het bevorderen van en in standhouden van de Molukse cultuur en identiteit
  • Het bevorderen van de contacten tussen de Molukse cultuur en Nederlandse gemeenschap en vice versa
  • Het geven van voorlichting over de Molukse cultuur aan de Nederlandse gemeenschap
  • Het verrichten van alle verdere handelingen, die met vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

VEELGESTELDE VRAGEN

Stichting MASA DEPAN LEERDAM is ontstaan als doorstart van de werkgroep 50 jaar Molukkers in Leerdam. De werkgroep 50 jaar Molukkers in Leerdam was onder andere de organisator van het  feestprogramma van het gedenkwaardige feest in oktober 2011 waar het ‘50 jaar Molukkers in Leerdam’  werd herdacht en gevierd. De werkgroep bestaat uit dezelfde vier enthousiaste jongeren die de doorstart maakten in februari 2012.
De stichting heef in het kader van 50 jaar Molukkers in Leerdam nog meer verschillende activiteiten georganiseerd. Zo heeft de werkgroep het Oud & Nieuw feest, tafelvoetbaltoernooi, playstationtoernooi, wijk bbq, sport- en speldag, jongerendebat, theatervoorstellingen, sinterklaasfeest en bingo’s georganiseerd.

In de toekomst richten wij ons op om de Pasar Malam in Leerdam jaarlijks te organiseren in de Molukse wijk van Leerdam. Een evenement waarin ontmoeten, proeven, muziek en dans centraal staat. Om zo op deze manier het bevorderen en in standhouden van de Molukse cultuur en identiteit in de gemeente Vijfheerenlanden te behouden.

De vrijwilligers van de stichting steken veel vrije tijd en energie in de activiteiten, maar genieten elke keer van het eindresultaat. De slogan “Met elkaar, voor elkaar” is dan ook gepast bij de vrijwilligers.

We zijn als Stichting MASA DEPAN LEERDAM een vrijwilligersorganisatie. Dat betekent dat de hele organisatie, van bestuur tot werkgroepen, uit vrijwilligers bestaat.

De bestuursleden doen zijn en haar werkzaamheden vanaf de oprichting onbezoldigd.

Het bestuur:
David Golverdingen
Jason Lesiputty
May-gi Leihitu
Rainaldo Sihasale

 

CONTACT

Scroll to top